3 Mart 2012 Cumartesi

Sütaş’ın ürünlerinde Akbucak’ın da sütü var

Türkiye’nin 59. büyük sanayi kuruluşu olan Sütaş, Sarıkaya Süt Üreticileri Birliği vasıtasıyla Akbucak köyünden de süt alıyor.

713 üyeli birlikte, Akbucak köyünden 24 üye yer alıyor.

2012 yılı Şubat ayı sonuna kadar birliğin başkanlığını yürüten Bünyamin Çamlıdağ, Sarıkaya’nın çok yakın zamanda süt merkezi olacağını belirterek, şu açıklamada bulundu:

“Birliğimiz 2008 yılında kurulmuştur. Az bir üye ile başladığımız birliğin üye sayısı 713’e ulaşmıştır. Birlik olarak 2009 yılında ‘Köylere Hizmet Götürme Birliği’ adına projeler yaptık. Bunu takip edip İl Özel İdare’den süt toplama tankı aldık. Diğer tankımızı ise hibe destekleme kapsamında bir adet 6 bin litrelik tank aldık. Ayrıca 5 tane araç üstü tank aldık; bunların da borcu tamamen ödenmiştir. 2011 yılı Şubat ayında 4 araçla süt toplamaya başladık. Bu topladığımız sütlerin tamamının parasını gününde ve eksiksiz olarak üyelerimize ödedik. Yine Süt tanklarımızla birlikte yem depolarımız var, isteyen herkese istediği kadar yem veriyoruz.”

Sarıkaya Süt Üreticiler Birliği'nin kurulmasıyla süt fiyatlarına istikrar geldiğini ifada eden Çamlıdağ, “Süt fiyatları biz alımlara başladığımızda 50-55 kuruştu, biz yaptığımız gayretlerle diğer firmalara örnek olduk, sütümüzün fiyatı 77 kuruş. Birliğimizin hiçbir borcu yoktur, artı bütçesinde para vardır” dedi.

Bünyamin Çamlıdağ, Sarıkaya Süt Üreticiler Birliği Genel Kurul Toplantısı’nda başkanlığa aday olmadı.

Sarıkaya Düğün Salonu’nda yapılan Süt Üreticiler Birliği Genel Kurulu’nda başkanlık için 3 liste yarıştı. 713 Üyesi bulunan Süt Üreticiler Birliği’nde başkanlık seçiminde 332 oy alan Altan Gültekin başkan seçildi. Diğer adaylardan Adem Yıldız 186 oy, Erdoğan Yıldız ise 86 oy aldı.

(Akbucak.blogspot.com)

Hiç yorum yok: